Blog

Blogopslag

Taler du flydende kærlighedssprog?

Af Lovlas blog team

Har du nogensinde gjort dig tanker om hvordan du udtrykker din kærlighed? Eller har du modsat oplevet at det, du føler styrker forholdet ikke nødvendigvis er det samme som din partner syntes? Dette skyldes at vi udtrykker os forskelligt, hvilket kan transformere et forhold til en rodebutik af uforligelige behov, hvis man hverken taler eller forstår det samme kærlighedssprog.

Netop derfor er det en perfekt idé at sætte sig ind i de fem former for kærlighedssprog. Både for at forstå dig selv, men også din partners behov. Så kan du bedre navigere dig igennem forventninger og behov i dit kommende forhold. Bliv klogere lige her:

1. Søde ord

Du har brug for at få bekræftelse gennem søde ord og ros fra din kæreste, for at du føler dig elsket og værdsat. Små søde komplimenter går lige i hjertet på dig. På samme måde rammes du hårdt, hvis du får kritik eller bliver talt grimt til.

2. Kærlige tjenester

Du elsker at der bliver gjort ting for dig. Om det er at tage opvasken, hjælpe dig med noget du knokler med eller spørge ind til hvad du har brug for at få ordnet, så er dette sprog det der løfter dig mest.

3. Berøring og nærhed

Her er der ikke nødvendigvis tale om, hvad der sker i soveværelset, men derimod kram, kys og generel nærhed. Du har brug for et fysisk tæt bånd til din kæreste og kan ganske enkelt ikke holde fingrene fra ham/hende. Din yndlingsbeskæftigelse er at putte sammen og holde i hånd.

4. Gaver

Du elsker symbolet i at modtage en gave men lige så meget at, der blevet lagt tid og energi på at finde netop dét du bliver glad for. Det er arbejdet der er blevet lagt i og tanken bag du værdsætter mest, når du åbner dine gaver med stor entusiasme.

5. Kvalitetstid

Fokuseret opmærksomhed er hvad, der får dig til at føle sig elsket. Du har brug for at din partner er til stede og bruger sin fokuseret tid på dig, uden forstyrrelser fra telefoner og andre opgaver. Med andre ord har du brug kvalitet over kvantitet. 

Nu skal det ene ikke udelukke det andet. Faktisk foretrækkes alle punkterne, som en fast del af forholdet. Men måske er ét af dem, som kan beskrives som dit primære kærlighedssprog og det der er vigtigst for dig. Tænk det som et startpunkt og så kan du sagtens lære de andre sprog derfra.