Blog

Blogopslag

5 sandheder om din lykke

Af Lovlas blog team

“Hvorfor er lykken så lunefuld?” Sådan starter omkvædet på en af vores smukkeste danske sange. Den rammer netop fordi den skinbarlige sandhed om lykken kan være en svær pille at sluge. Mange af os falder i den klassiske fælde, og lader vores indre lykke defineres af udefrakommende ting så som personer, materielle goder, arbejde og oplevelser. Men det er en tanke der er en sten i skoen på vejen til indre lykke. Derfor har vi samlet disse kendsgerninger til dig. Hvis du kan anerkende dem, gør du det nemmere at tage dit følelsesliv i en positiv retning på egen hånd:

1. Det er ingens ansvar at gøre dig lykkelig

At give slip på evnen til at se dit eget værd er en direkte adgangsbillet til en intetsigende tilværelse. Ventetiden bliver endda uendelig, hvis du regner med at det er nøglen til svaret. Derfor skal du aldrig forvente at det er ydre faktorer, der alene kan gøre dig til en gladere person eller som kan ændre dit liv til det bedre. Det er kun dit eget ansvar.

2. Ingen står i gæld til dig

Du er topchefen i dit eget liv og eneansvarlig for at nå i mål med dine drømme. Der er ingen tvivl om at en hjælpende hånd er værdsat og en stor bonus. Men det er blot en gevinst på din rejse mod målet, og skal derfor ikke defineres som det eneste middel til at få udlevet dine drømme.

3. At forelske sig i en idé frem for virkelighed, gør mere skade end gavn

Det er fantastisk let at dagdrømme sig til hvor smuk ens virkelighed kunne se ud. Der er intet galt i at sætte sig for at nå et drømmescenarie - du fortjener trods alt det bedste. Men pas endelig på med at det ikke slører synet og gør at du overser de røde flag i en potentiel partner. Husk at handling taler højere end ord og tro på dem, første gang de viser deres skyggesider.

4. Det er ikke alle der ser verden som dig

Alle menneskers verdensbillede ser forskelligt ud. Opvækst, erfaring og vilkår gør at vi alle oplever verden med forskellige briller på. Så vær åben og tolerant når du møder dem, du er uenige med. Du kunne gå hen og blive klogere og hvis ikke, så er det ganske i orden at være uenige.

5. Kærlighed gør ikke ondt

Hvem end der har bildt dig ind at det skal gøre ondt, før det gør godt i kærlighed, havde ikke læst lektien ordenligt og i stedet fyldt dig med et forkvaklet billede af sandheden. Det er egentlig ganske enkelt: Det er ikke meningen at dit forhold skal dræne dig for energi - Du skal tværtimod fyldes af den. Så mærk efter og lyt til hvad dit følelsebarometer fortæller dig. Er du fyldt op af glæde? Hvis ikke så skal du tage dit livssyn til genovervejelse.