Blog

Blogopslag

Ekspert-rådene til en at få succes i chatten

Af Lovlas blog team

Start den gode samtale

Samtaler begynder forskelligt afhængigt af hvem du taler med, og hvor attraktive I finder hinandens profiler. Men generelt er det altid godt at have en idé om, hvorfor du overhovedet vil have samtalen i første omgang. Tænk over dine egne motiver for at starte samtalen.

1. Talesæt hvis I har noget til fælles

En af de hurtigste måder at starte en forbindelse med et andet menneske, er at snakke om hvad I har tilfælles. Har du fundet ud af at modparten deler din interesse for bueskydning, så er det en rigtig god icebreaker, og en god måde at virke interessant. Stil et spørgsmål, der viser at du har kendskab indenfor jeres fællesinteresse.

2. Undgå ét-ords åbninger

Du kan nemt finde på mere at skrive end bare “hej”. Du vil fremstå doven, hvis du forsøger dig med dette. Så brug i stedet informationen fra modpartens profil, til at give et kompliment. Sæt ord på hvad du godt kan lide ved dem og beskriv hvorfor. Glem heller ikke at bruge modpartens fornavn, der har vist sig at øge svar-raten med 20%.

3. Vis at du er oprigtig og har sat dig ind i deres personlighed

Ærlighed er alfa og omega, når vi skal danne relationer. Så hold dig til sandheden, lov aldrig noget du ikke kan holde, ved at udgive dig for at være en anden og drop de frække scorereplikker. Personen skal lære DIG at kende, så vær dig selv.

Hold samtalen kørende

Nu har du åbnet ballet. Her er nogle effektive måder hvor du kan forblive interessant i modpartens øjne og bevæge dig i retning af den første date:

1. Fortsæt hvor I startede

Brug den sidste besked og byg ekstra på. En naturlig samtale foregår også flydende ved at man fortsætter et samtale emne. Hvis du starter ud af en ny tangent for hver besked, vil du fremstå både upersonlig, ligeglad og mekanisk. Du vinder mange point, hvis du kan referere tilbage til hvad modparten fortalte helt i starten, så du viser at du lærer dem godt at kende

2. Stil de åbne spørgsmål

En måde at holde en samtale igang, er at få den anden til at tale. Den bedste måde at gøre dette, er ved at stille spørgsmål, der kræver mere end et enkelt 'ja' eller 'nej' som svar. Gør samtalen farverig ved at stille uddybende spørgsmål til hvad de kan lide ved noget bestemt, eller hvordan de er kommet frem til deres holdning. Men stil kun ét spørgsmål af gangen, så modparten ikke bliver for overvældet.

3. Brug dine omgivelser

Er du ved at løbe tør, for nye måder at holde samtalen kørende, så brug ting fra dine omgivelser. Det udviser også tillid at du vil give modparten et indblik i din dagligdag. Havde du fx. en pudsig oplevelse i Rema, du bliver nødt til at dele eller en kollega der sagde noget vildt sjovt, så hold endelig ikke tilbage. Det gør det meget nemmere at relatere til dig, når du deler ud af dine oplevelser.

Er samtalen gået i stå? Sådan yder du førstehjælp

Det er godt at huske på det faktum at intet svar, også er et svar i sig selv. Men inden du kaster håndklædet i ringen, er der her nogle råd til hvordan man kan vække samtalen op igen.

1. Sig det bare som det er

Anerkend det åbenlyse, og giv en sjov bemærkning til at samtalen stoppede. Aldrig bebrejd modparten, så fremstår du bare desperat. Prøv i stedet med let indgangsvinkel, der får smilet frem igen.

2. Gå tilbage til højdepunktet i jeres samtale

Hvornår var samtalen bedst? Var der nogle spøjst fakta eller noget personligt I havde tilfælles? Referer tilbage til dette på en humoristisk måde og genstart samtalen på ny. Det viser at deres personlighed har gjort et indtryk på dig og du ikke har glemt hvad de kunne lide.

3. Hav tålmodighed

Skriv kun én besked efter samtalen stoppede og accepter hvis kemien bare ikke var der. Hvis du bliver ved med at presse citronen, ja så bliver samtalen sur. Husk altid på at DU er præmien, og det er et tab for modparten, hvis kemien ikke var der denne gang. Brug hellere din energi på at starte noget nyt med en anden sød person og lær af tidligere erfaringer.